Eredivisie beachvolleybal op Kasteelplein Breda

Gepubliceerd op 28 maart 2019 om 18:49

Het Kasteelplein in Breda staat in mei een week lang in het teken van beachvolleybal. In het weekeinde van 11 en 12 mei wordt daar een toernooi gespeeld in het kader van de DELA Eredivisie Beach, de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie. 

De competitie - voor mannen en vrouwen - bestaat uit tien toernooien die worden gehouden in het centrum van verschillende Nederland steden. In mei vindt in Breda de aftrap plaats. Het is voor het eerste dat Breda aan de competitie meedoet. 

Niet alleen op zaterdag en zondag wordt op het Kasteelplein gebeachvolleyd. Ook in de voorafgaande  week zijn er activiteiten. “We gaan vanaf maandag opbouwen en dan is het veld vanaf dinsdag beschikbaar. Daar kunnen scholen, verenigingen of bedrijven gebruik van maken,” aldus een woordvoerster van het organiserende sportevenementenbureau Sportworx.  Bekend is als dat op vrijdagavond een bedrijvencompetitie wordt gehouden in samenwerking met Breda Beach. 

Zoals zoveel evenementen, draait ook dit evenement op vrijwilligers. Veel vrijwilligers worden ia Breda Beach geregeld.  Echter is de organisatie nog op zoek naar ballenjongens en meiden die tijdens de wedstrijden de ballen aan de sporters willen geven. Tijdens de wedstrijden is het toegestaan dat de spelers in hun eigen wedstrijd tenue staan, waardoor er op een leuke manier promotie voor de vereniging gemaakt kan worden.  Voor de kinderen is dit een unieke ervaring om van dichtbij de Nederlandse top in actie te zien en samen met hen op het zand te staan. 

Uiteraard zijn er ook nog tal van andere manieren om je steentje bij te dragen aan dit mooie evenement. Denk aan het bijhouden van de scores op scoreborden of het helpen met diverse promo acties (ik weet niet exact welke dit zullen zijn) tijdens de wedstrijden.

Verder is het ook mogelijk om tijdens het evenement, wel voor oudere personen, aanwezig te zijn bij de join volleybalbus om de jeugd te begeleiden tijdens de diverse volleybalspellen (wat een mooie kans biedt om talent te scouten of nieuwe leden te werven). 

 

Heb je interesse geef je dan op bij het Bestuur via info@set-up-volleybal.nl

 


«   »