Uitwerking promotie/degradatie voorwaarden voor indeling seizoen 2020-2021

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 09:45

Zoals aangegeven in het nieuwsbericht van afgelopen vrijdag zouden wij in de loop van deze week terugkoppeling geven over het aanpassen van de promotie/degradatie voorwaarden richting het nieuwe volleybalseizoen 2020-2021.

 

Allereerst willen wij jullie danken voor de vele reacties die jullie hebben geplaatst op diverse kanalen op social media, mail en polls. Fijn dat volleyballend Nederland graag mee wil denken over mogelijkheden van indelen van de competitie voor het seizoen 2020-2021.

 

Na de analyse is de Nevobo in samenspraak met de Bondsraad en de Bondsbestuurders en veel intern overleg tot een besluit gekomen voor een stand berekening van het abrupt gestopte seizoen.

Hoe wij precies tot deze berekening zijn gekomen staat uitgewerkt in het nieuwsbericht dat jullie hier https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/31/promotie-degradatie-richting-seizoen-2020-2021 kunnen vinden.
Bij halfjaar competitie is er geen stand berekening omdat hiervoor te weinig wedstrijden zijn gespeeld, dit geldt voor senioren competities 3e klasse hoog en 3e klasse laag (4e klasse) en voor alle jeugdklassen en CMV competities.

 

“Iedereen is ervan doordrongen dat we in deze unieke situatie een beslissing moeten nemen en begrijpt dat iedere keuze voor- en nadelen kent. We denken hiermee de meest reële oplossing te hebben gekozen, die duidelijkheid verschaft richting het aankomende seizoen.”

We begrijpen echter dat deze beslissing niet voor iedereen positief uitvalt, maar hopen op jullie begrip in deze onwerkelijke tijd.

 

Binnenkort zullen de verenigingen meer informatie ontvangen over de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

 

In de bijlage kun je vinden welke consequenties dit heeft per divisie/klasse. Dit document kun je ook vinden op: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/regelgeving/promotie-degradatie/

 

  • Teams die niet willen promoveren of vrijwillig willen degraderen kunnen dit via de mail kenbaar maken.
  • Teams uit de halfjaarcompetitie (Senioren 3e/4e klasse Zuid en in alle regionale jeugdklassen) die in willen stromen in de jaarcompetitie senioren kunnen dit aangeven via het verzoek hoger instroom
  • Teams die aanspraak willen maken op een (mogelijke) open plek kunnen dit aangeven via het verzoek hoger instroom

 

Mochten er vragen zijn neem dan contact op met het regiokantoor, bij voorkeur per e-mail.

 

Blijf vooral de komende tijd gezond!


«   »