Maatregelen sport n.a.v. toespraak 14-12-2020

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 21:12

Beste leden en vrijwilligers van Set Up,

Om contacten tot een minimum te beperken is Nederland vanaf  dinsdag 15 december helaas tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.
Ook voor de volleybal gelden er weer meer beperkingen. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn de volgende  maatregelen van kracht die Set Up direct raken. 

Alle binnensportlocaties moeten jammerlijk genoeg dicht. Sporten kan dus alleen nog buiten, met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand.
Die maatregel geldt alleen voor volwassenen; iedereen onder de 18 jaar kan met meer mensen buiten sporten. 


De volgende maatregelen gelden voor sport vanaf 15 december 

(Let op: er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden op de onderstaande maatregelen op basis van aanpassingen in de wettekst van de tijdelijke wet maatregelen covid-19) 

  • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit. 
  • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan. 
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden. 
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. 
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld. 
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen. 
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis. Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 2 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet. 
  • Publiek bij sport is niet toegestaan. 
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. 

 
Meer informatie? 
Voor algemene informatie, tips en adviezen over sport en het coronavirus verwijzen we je graag naar de website van jouw sportbond of brancheorganisatie, of een van de volgende pagina’s:  


2020 is een turbulent jaar geweest. Namens het bestuur van Set Up wensen wij jou in ieder geval alvast prettige feestdagen en een gezond uiteinde toe. 

Houd vol dan kunnen we hopelijk in het vroege voorjaar van 2021 weer samen volleyballen!


«   »