Herstart trainingen competitie en toernooien

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 23:13

Vanaf woensdag 19 januari 2022 zijn de trainingen weer hervat en inmiddels kunnen we vanaf 25 januari ook weer competitie en toernooi wedstrijden spelen. 

 

Het volgende bericht is verspreid door de volleybal bond NeVoBo : 

 

De eerste wedstrijden kunnen weer gespeeld worden in competitieverband. Ook zijn toeschouwers weer welkom, zij het onder voorwaarden. Dit geldt eveneens voor de kantine, ook deze mag haar deuren weer onder voorwaarden openen. Daarbij worden ook de quarantaineregels versoepeld. Meer hierover is in het volledige artikel op onze website terug te lezen.

 

Versoepelingen invalbepalingen

Zoals in eerdere berichtgeving aangegeven is er rekening gehouden met een herstart van de competitie met ingang van vandaag. Dat neemt niet weg dat de druk op wedstrijden, onder andere door oplopende coronabesmettingen, onverminderd hoog zal zijn. De versoepelingen in de quarantainemaatregelen die door de overheid zijn afgekondigd zullen hier enige verlichting in brengen. Daarnaast is besloten om de invalbepalingen voor het restant van het competitieseizoen te versoepelen zodat er meer mogelijkheden worden geboden om wedstrijden door te laten gaan. De exacte uitwerking van deze versoepelingen is in de bijlage weergegeven.

 

Competitieherstart te vroeg

Voor sommige teams komt de herstart van de competitie nog te vroeg. Zij hebben door omstandigheden de trainingen nog nauwelijks kunnen opstarten en zien het moeten spelen van wedstrijden deze week als een te groot risico op blessures. Er zijn ook teams die graag van start willen. Er is daarom voor gekozen de wedstrijden vanaf vandaag wel in het programma te laten staan. Maar als teams deze week nog niet willen/kunnen, wordt daar soepel mee omgesprongen. Die wedstrijden worden in dat geval op uitgesteld gezet, en in onderling overleg met de tegenstander zal dan naar een nieuwe datum gezocht moeten worden.

 

Afmelden van wedstrijden

Op het moment dat door coronabesmettingen of bovenstaande reden de wedstrijd moet worden afgezegd vragen we jullie de tegenstander, de aangewezen official en de Nevobo hierover te informeren. Let op: Het indienen van een wijzigingsverzoek wordt door ons niet gezien als afmelding voor de wedstrijd, zeker niet op de wedstrijddag zelf. Een afmelding kan niet via www.nevobo.nl gedaan worden, maar moet altijd via e-mail, indien ruim van te voren, anders telefonisch.

 

Bekertoernooi en bekercompetitie

Het bekertoernooi/bekercompetitie regionaal wordt ook weer opgestart. De planning voor de rondes is als volgt:

Regio Zuid:

 

zaterdag

zondag

1/8 finale

zaterdag 5 maart

zondag 30 januari

1/4 finale

zaterdag 30 april

zondag 13 maart

1/2 finale

zaterdag 30 april

zondag 3 april

finale

zaterdag 14 mei

zaterdag 14 mei

 

Regio Noord, Oost en West:

(Zodra de beide teams van een wedstrijd bekend zijn wordt de wedstrijd gepubliceerd en kan deze in overleg ingepland worden.)

2e ronde: woensdag 26 januari tot en met zondag 20 februari

3e ronde (1/8 finale): maandag 21 februari tot en met zondag 20 maart

¼ finale: maandag 21 maart tot en met zondag 17 april

½ finale: maandag 18 april tot en met zondag 1 mei

Finale: zaterdag 14 mei


Teams die niet meer willen deelnemen aan de beker dit seizoen kunnen ons daarover informeren via e-mail.

 

Programma mei

Doordat we per vandaag de competitie weer op mogen starten is het scenario om de competitie uitgespeeld te krijgen in de maand mei in beeld gekomen. Wij gaan de komende dagen wedstrijden die nog geen speeldatum hebben, tot en met het weekend van 21 mei proberen in te plannen, op basis van de zaalbeschikbaarheid die is doorgegeven. Hieraan wordt tot 1 februari gewerkt. Daarna hebben verenigingen tot en met 6 februari de tijd om gewenste wijzigingen in hun thuishal in de periode van 18 april tot en met 21 mei aan ons door te geven via e-mail. Wij passen dit aan in het programma. Wijzigingen van de overige wedstrijden, of wijzigingen die na 6 februari binnenkomen kunnen alleen door de verenigingen in onderling overleg gedaan worden.

 

Spelerspassen

Het resterende deel van dit seizoen zullen er geen nieuwe spelerspassen meer gedrukt worden. Met ingang van volgend seizoen zijn de spelerspassen gedigitaliseerd en onderdeel van het vernieuwde DWF geworden.

Nieuwe leden die nog dit seizoen aan de competitie deel nemen dienen zich met ID, of in het geval van jeugd onder de 14 eventueel met bibliotheek- of schoolpas te identificeren. Uiteraard kunnen alle nieuwe competitie spelende leden die geen spelerspas hebben ontvangen, wel deelnemen aan de wedstrijden.

 

Wij hopen dat we samen met jullie het seizoen sportief kunnen afronden.

 

Met vriendelijke groet,

Michiel van der Eerden
Coördinator Arbitrage Regionaal

NeVoBo


«   »