Verdere versoepelingen

Gepubliceerd op 18 februari 2022 om 14:30

Het kabinet heeft besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. Per vrijdag 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur (afhankelijk van de vergunning uiteraard) en blijft het coronatoegangsbewijs (CTB) gelden waar het nu ook getoond moet worden. Binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing wel verplicht. 

 

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. 

 

Deze berichtgeving is gebaseerd op de berichtgeving vanuit de Rijksoverheid. Voor meer informatie zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2022/02/15/alles-kan-weer-open-in-3-stappen , mochten er nog updates komen op deze berichtgeving dan houden we jullie op de hoogte.  

 

Wat betekent dit voor de sportsector vanaf 18 februari: 

  • Het trainen en spelen van wedstrijden buiten is toegestaan, er gelden geen restricties.
  • Voor sporten binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Een mondkapje en de 1.5 meter afstand is vanaf 18 februari niet meer verplicht. 
  • Club overstijgende wedstrijden, zoals competities en toernooien zijn toegestaan.
  • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Bij binnen locaties is een CTB (vanaf 18 jaar) verplicht. Als het aantal toeschouwers op een binnensportlocatie minder dan 500 is, dan is met een CTB een vaste zitplaats, de 1.5 meter afstand en een mondkapje niet meer nodig. Voor evenementen met meer dan 500 toeschouwers gelden andere voorwaarden.
  • Horeca op sportlocaties mag vanaf 18 februari open tot 01:00 uur (afhankelijk van de vergunning uiteraard), zowel binnen als buiten. Een CTB is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is dan niet meer verplicht als het totaal aantal bezoekers onder de 500 personen blijft.
  • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) tot 25 februari verplicht.

 

Wat betekent dit voor de sportsector vanaf 25 februari 

  • Vanaf 25 februari vervalt de CTB-verplichting voor binnensportlocaties en binnen locaties (kleedkamers en kantines) op buitensportlocaties.
  • De normale openingstijden mag men weer als uitgangspunt nemen. (Bekijk hiervoor de huidige vergunning). 
  • Let op: op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. 

 

Aanvullend advies vanuit de Rijksoverheid: 

Na bijna 2 jaar ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen wel verstandig om je nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik. 

 


«   »