Bij Set Up zijn de volgende Corona maatregelen ingesteld:

Laatst geüpdatet: 29 september

 

Gebruik vooral je gezond verstand en bescherm jezelf maar ook de ander tegen een besmetting.
Niet alleen tijdens het sporten in de zaal maar ook daar buiten. 

1.5 meter afstand is altijd de norm

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur geldt voor 3 weken dat sportactiviteiten zonder publiek moeten plaatsvinden. Ook zijn de sportkantines tijdelijk gesloten.

 

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een mondkapje
te dragen in de publieke sporthallen zoals de drie Linden.

 

De belangrijkste maatregelen/richtlijnen zijn hieronder weergegeven:

- Blijf thuis als jezelf of een huisgenoot de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

- Tijdens het sporten is er voor alle leeftijden geen afstandseis voor kortdurend contact.

- Er wordt nog wel geadviseerd om tijdens de trainingen nog steeds, zoveel als mogelijk, te trainen met minimaal 1,5 meter onderlinge afstand.

- Voorafgaand en na afloop van de sportactiviteit moet wel weer de 1,5 meter worden gehanteerd voor alle sporters vanaf 18 jaar en ouder. 

- Blijf thuis als iemand in uw omgeving positief getest is op het coronavirus (COVID-19) en waarmee je de afgelopen 14 dagen nog in contact ben geweest. 

- Ga voordat u naar de club vertrekt thuis naar het toilet.

- Was uw handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie. Douche thuis en niet op de sportlocatie. Gebruik van de kleedkamers is niet mogelijk dus kleed ook thuis om. Sporttassen gaan mee naar de sporthal om groepswisselingen zo snel mogelijk te laten verlopen.

- Vermijd het aanraken van uw gezicht en schud geen handen.

- Neem een eigen bidon mee om uit te drinken.

- Kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis of door naar de horeca. Ben je toch eerder bij de sporthal wacht dan buiten of bij de horeca indien mogelijk. 

- Maak je gebruik van de horeca dan dien je jezelf te registreren en de maatregelen te volgen die in de horeca gelden.

- Bij binnenkomst staat een desinfectie zuil, een ieder dient zijn handen te desinfecteren bij binnenkomst.

- Elk team gebruikt eigen ballen en deze worden meteen opgeborgen op de daarvoor bestemde locatie en zeker niet gebruikt door een ander team tenzij ze uitgebreid kunnen worden ontsmet. 

- Houd je aan de hygiëne richtlijnen van de sporthal. Doen we dit niet dan heeft de exploitant het recht om de sportactiviteiten van Set Up te annuleren.  Iedere locatie is voorzien van duidelijke instructies en routing door middel van zichtbare stickers en/of belijning. 

- Volg de routing zoals aangegeven in de sportaccommodatie. De routing geeft een eenrichtingsverkeer aan en minimaliseert contact tussen komende en vertrekkende sporters maar ook ouders die hun kind afhalen. Advies is indien mogelijk de kinderen buiten of in de horeca op te halen of af te zetten.

- Set Up stelt voor elke trainingsavond (de train(st)er)en thuis wedstrijddag (de coach) een corona verantwoordelijke aan die als eerste aanspreekpunt geldt voor zowel de sportdeelnemers als de sporthal beheerder voor het naleven van de richtlijnen. 

 

Toeschouwers zijn tijdelijk NIET welkom bij wedstrijden!

Op maandag 28 september maakte het kabinet bekend dat er extra maatregelen gelden voor de sport. Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur geldt voor 3 weken dat sportactiviteiten zonder publiek moeten plaatsvinden. Ook zijn de sportkantines tijdelijk gesloten.

Lees er meer over in dit bericht.

 

  • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
  • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
  • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
  • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
  • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
  • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op;
  • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
  • De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.

 

Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus NIET blijven kijken.

 

Landelijk is gesteld dat bij wedstrijden in binnensportaccommodaties het toegestaan  is om maximaal 100 mensen tegelijk in de zaal toe te staan mits de afstand van 1,5 meter kan worden aangehouden.  De exacte capaciteit is per sporthal verschillend. Indien het maximum aantal personen in de zaal en/of in de horeca is bereikt gaan wij hierover niet in discussie en volgen we de instructies van de beheerder en/of de exploitant van de horeca. 

 

Ga met zo min mogelijk mensen naar een uit wedstrijd en vraag bij aankomst wat de specifieke maatregelen zijn van de  vereniging en sport locatie waar gespeeld wordt. Vaak is deze op de website al terug te vinden van de vereniging of sporthal.

Volg de instructies  van de beheerder van de betreffende sporthal.

 

Alle bezoekende spelers en alle teambegeleiders  zijn verplicht hun naam + telefoonnummer +e-mail adres achter te laten. Bij mogelijke besmetting wordt iedereen die met dezelfde persoon in de zaal/horeca was geïnformeerd. Thuis spelers registreren zich via hun Coach/begeleider.

Alle kleedkamers zijn gesloten, douchen en omkleden is dus niet mogelijk. De toiletten zijn wel open, maar beperkt.

In de sporthal staan pijlen op de grond met looproutes. In de zaal zijn er zit/staan plaatsen gemarkeerd op de vloer door middel van groene stickers.

 

Onderweg naar uitwedstrijden. 

Je mag samen in een auto, de overheid adviseert het gebruik van mondkapjes voor personen boven de 13 jaar oud, maar dit is niet verplicht. Overleg met je team/inzittende wat wenselijk is en stem het samen af.

De sancties op het niet naleven van de landelijke maatregelen zijn zeer ingrijpend. Ook zelf kunt u een boete krijgen!

Het advies is verwerkt in het volleybalprotocol dat hier te vinden is. Veel gestelde vragen omtrent corona zijn hier te vinden.

 

Als we met zijn allen bovenstaande richtlijnen volgen dan zou het geen probleem moeten zijn om weer lekker te kunnen volleyballen.

Heel veel plezier gewenst.

Het Bestuur